Bli Northosts partner, erbjud hosting i världsklass!

Full Cloud premium hosting till dina kunder

Sluta oroa dig för säkerhet, hastighet och skalering! Vi lämna dig inte i sticket.
Hos oss hostar du dina kunders sajter på en global och tekniskt överlägsen infrastruktur från Amazons Web Services (AWS), och vi tar det tunga jobbet att följa alla snabba förändringar i branschen åt dig.

What’s in it for you?

Du blir en premium hosting leverantör! Känn trygghet i att du kan klara trafiken av en större kunds sajt. Du behöver inte oroa dig för säkerheten, för allt som kan göras görs!
Har du en kund med speciella önskemål, som ElasticSearch, Redis etc, vi löser det! Alla dina sidor ligger i minst två oberoende serverhallar, går en av dem ner, har du alltid en backup som startar igång utan fördröjning.

Dessutom hjälper vi dig med följande problem:

 • Du har en kund med en seg sida, vi kan undersöka vad problemet är och hur man bäst löser det.
 • Du ska offerera till en större kund som behöver rådgivning för cloud-services och hosting? Vi är med dig!
 • Du vill bli mer effektiv vid utveckling, testning och lansering av sajter? Vi har färdiga utvecklingsmiljöer och utbildar dig.
 • Du har någon annan fråga som rör servrar, hosting eller teknik, vi har säkert svaret!

Levererar du hosting i världsklass, anpassad till dina kunders storlek och behov, kommer det ge dig nöjdare kunder och du/ni kan känna er tryggare och i framkant. Med oss som partner integrerar du djup kunskap inom modern molnhosting i ditt erbjudande till dina kunder. Du får kunskap, kompetens samt engagemang och dessutom tjänar du på det!

Varför lämna traditionell hosting?

Traditionell hosting erbjuder framförallt låga priser. Din hemsida får en plats i ett webbhotell och resten ska du sköta själv. Jobbar du t.ex. med WordPress som CMS är det din uppgift att anpassa din sida till nya krav, säkerhetsuppdatera, hitta lösningar när trafiken ökar och lösa problem när de uppstår.

Säkerhetskraven ökar

Säkerhet är idag en oerhört viktig fråga, men oftast blir det först akut, när man redan har blivit drabbad. Man kan vara nästan 100% säker på att det kommer att hända någon gång, om man tittar på aktuella siffror:

 • Sett de sista 5 åren har säkerhetsintrång (sk hackningar) ökad med 67%
 • 43% av målföretagen för hackningar är små och medelstora företag
 • Var 14:e sekund blir ett företag offer för en ransomware (utpressningsmjukvara) attack

Så varför vänta tills olyckan är framme? Är det någon i ditt team som jobbar med er säkerhet hela tiden? Är allt uppdaterat?
Vi arbetar proaktivt med säkerhet, det innebär ett löpande arbete med uppdateringar av servern, CMS-system samt plugins och Web Application Firewall m m.

Prestanda betalar sig

Snabba sidor ger direkt resultat. I e-handeln märks det direkt i form av merförsäljning, men även för vanliga sidor är det viktigt för ranking hos sökmotorer, användarupplevelse och för sidans laddning på mobila enheter. Att kika på lite statistik kan vara väldigt värdefullt även här:

 • 69% av trafiken till nordiska e-handelssajter kommer från mobila enheter
 • Hastighet är sedan ett tag tillbaka en faktor i den organiska rankningen av webbsidor på Google
 • Snabba laddningstider ge direkt effekt i försäljningssiffror, varje sekund är viktigt

Snabbhet är inte bara en fråga om hur snabb sidan är för dig, som har laddat den innan, cachat alla bilder i webbläsaren och sitter på kontorets fiberanslutning.
Hastigheten bestäms av en rad olika faktorer. Här har vi listat de största:

 • Svarstider från servern
 • Laddtider av back-end-system
 • Front-end, HTML-leveransen, bild, script och CSS optimering mm.
 • CDN, Content Delivery Network
 • DNS-tjänst

Se du till att HTML-leveransen anpassas automatiskt till Googles PageSpeeds krav? Levererar du tunga filer via CDN på alla dina kunders webbplatser? Är premium DNS något du har tänkt på?
Vi levererar en arkitektur som garanterar optimala laddningstider i alla lager av systemet, från databasen till CSS-optimeringen.

Global marknad

Webbsidor, speciellt för e-handel, är inte längre bara relevanta på en nationell marknad. Besökarna kommer även från Europa och/eller hela världen. De nordiska länderna är fortfarande längst fram gällande e-handel men alla andra europeiska länder börja komma ikapp.

 • E-handeln växer i hela Europa
 • 186 miljoner kunder, e-handlar inte i sitt hemland
 • Den globala e-handelsomsättningen förväntas vara 4.48 trillion US dollar år 2021

Hur levererar du dina kunders webbsajter? Är de lika snabba i Sverige som i resten av världen? Speglar du dina filer över ett världsomspännande nätverk av servrar? Är dina webbservrar strategiskt placerade över hela världen?
Vi erbjuder världsomspännande infrastruktur och möjlighet att välja datacenter efter målgrupp.

Skala upp när det behövs

Black Friday, virala kampanjer, biljettsläpp och större evenemang är för många företagare, det viktigaste försäljningstillfället på året! Det är även den tiden på året som serverkapaciteten ofta inte räcker till. Risken är att en stor marknadsföringssuccé blir till en försäljningskatastrof.

 • Fallstudie om hur dyrt det kan blir med nertid för ett e-handels företag.
 • Genomsnittliga kostnaden en serverhall som går ner beräknas på 9000$ per minut!
 • Nästan 70% av företag flyttar sina affärskritiska tjänster till molnbaserad infrastruktur.

Kan du öka serverkapaciteten på 5 minuter, om din kund lyckas med en kampanj och trafiken ökar? Ligger dina sidor i en serverhall, eller har du speglat de till flera, så trafiken kan pekas om?
Vi levererar lösningar som är beredda när det behövs och inte bromsar dina kunders framgång när det händer!

Nu kan du erbjuda hosting som svarar på tidens utmaningar via Northosts, på världens största molnbaserade infrastruktur från Amazon.
Med en kompetent och personlig touch från Northosts blir komplex hosting enkel!

Partnerskap som gynnar din business

Vi ser dig som en långsiktig samarbetspartner som vi vill dela kunskap, ansvar och till och med intäkt med. Det betyder att vi genererar ett stabilt och pågående inkomstflöde för varje hosting-kund du migrerar till våra lösningar. Se ett räkneexempel på våra stor-säljare Full Cloud Hosting och Light Cloud Hosting nedan.

Avkastning för större webbyrå

 

Här utgår vi ifrån att ni flyttar över 20 st Full Cloud-kunder (FC) och 100 Light Cloud-kunder (LC). Kickback månad 1 blir då 18 280 kr. Exempelökning per månad, 3 st FC och 5 st LC och då ser din avkastning ut som grafen ovan visar.

Avkastning för mindre webbyrå

Här utgår vi ifrån att ni flyttar över 2 st Full Cloud-kunder (FC) och 15 Light Cloud-kunder (LC). Kickback månad 1 blir då 2 248 kr. Exempelökning per månad, 1 st FC och 2 st LC och då ser din avkastning ut som grafen ovan visar.

Vad får dina kunder?

Med Northosts ger du dina kunders sidor en säker riddarrustning, en snabb ny Formel-1 motor, en inträdesbiljett till hela världen samt möjligheten att växa efter behov. Dina kunder kan känna sig helt trygga, vara säkra på att ligga i framkant och behöver inte oroa sig för snabba förändringar i IT-branschen, för vi är med dig hela vägen.

Snabböversikt över vad dina kunder får ut av vårt partnerskap:

 • Redundans: en sida ligger alltid på minst två helt oberoende serverhallar, om en av dem gå ner, flyttar all trafik till den andra som är uppe.
 • Kapslade sidor: varje sajt har en helt egen oberoende container, med ett skräddarsytt lager av mjukvaror.
 • Lastbalansering: trafiken fördelas automatiskt till de containers som är uppe, måste en av de startas om, ta den andra över.
 • Horisontell skalning: det spelar ingen roll hur många containers du behöver, 2 eller 200 går tekniskt att lösa på bara några minuter, beroende på hur mycket trafik sidan behöver klara av.
 • Självlärande brandvägg: en brandvägg som lär sig själv att filtrera ut angrepp, baserat på data från angrepp över hela världen.
 • Google PageSpeed: automatiskt modul på webbservern som ta hand om leveransen till Google PageSpeed.
 • Kraftfulla servrar: vi bygger vår arkitektur på Amazons kraftfulla och globala servernätverk.
 • Global CDN: fördelar alla filer via ett världsomspännande Content Delivery Network.
 • Optimal konfiguration: databas- och webbserverkonfiguration trimmad till optimal prestanda och stabilitet.
 • Specialtjänster: behövs det en snabb Redis-server eller ElasticSearch, så finns det.
 • Premium DNS: snabbaste och mest stabila DNS-tjänsten i hela världen från Amazon.
 • Support & rådgivning:  djup kunskap och kompetens i form av support och rådgivning.

Saknar du något i listan? Vi kan säkert lösa det, boka ett möte med oss och vi går genom alla punkter och frågor du har!

 

Northosts AB

Northosts är ett innovativt, nordiskt startup bolag som skapar molntjänster, driver webbsajter och utvecklar moderna tjänster i toppklass! Bolaget startades 2018 av Daniel Auener och Sara J Karlsson. Vi brinner för att hjälpa företagare, lösa problem och erbjuder helhetslösningar med en tydlig produktpaketering som är lätt att förstå och till ett transparent och fast pris.
Läs mer om Northosts.

Nu kan ni bli återförsäljare och erbjuder era kunder aktiv bevakning, automatiskt uppdatering och 99.9% server upptid.